Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

podatkovaЛозівською ОДПІ забезпечено до Зведеного бюджету 1090,5 мільйонів гривень

Впродовж січня-липня поточного року платники Лозівської ОДПІ перерахували до Зведеного бюджету України 1 млрд. 90,5 млн. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надійшло на  283,8 млн. грн., або 135% більше коштів.

До Державного бюджету надійшло понад 802 млн. грн., що на 134,2% (+207,6 млн. грн.) більше рівня надходжень відповідного періоду 2016 року.

В розрізі основних податків до Державного бюджету надійшло:

- податку на прибуток – 10,7 млн. грн.;

- податку на додану вартість – 97,8 млн. грн.;

- податку на доходи фізичних осіб – 56,7 млн. грн.;

Частка податкових платежів за сім місяців 2017 року до місцевого бюджету склала понад 288,5 млн. грн. та перевищила на 76,2 млн. грн. рівень надходжень за відповідний період минулого року.

У липні забезпечено до Зведеного бюджету України 72,7 млн. грн. та до місцевого бюджету 51,3 млн. грн.

 

«Веселий» Чиполіно

В пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники виявили майже 70 грамів марихуани, яку винахідливий громадянин приховав в цибулі.

Чоловік прямував з Маріуполя до Москви в якості пасажиру одного з авто та заявив про відсутність предметів, заборонених до переміщення через кордон. При цьому службовий собака митників Любомир неодноразово спрацьовував на сумку з особистими речами чоловіка.

При огляді дорожньої сумки було виявлено пакет з п’ятьма цибулинами, дві з яких були склеєні, а всередині знаходились пакетики з марихуаною.

Відносно правопорушника складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

 

ЗІР очікує  на оцінку своїх послуг

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс надає можливість користувачам оцінити якість уніфікованих відповідей на запитання, що містяться у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань».

            Оцінка уніфікованих відповідей фіксується в ЗІР автоматично, а зафіксований результат відображається безпосередньо на головній сторінці ЗІР.

            До кожної відповіді користувач ЗІР має можливість залишити коментар. З детальною інформацію Ви можете ознайомить у розділі «Про ресурс».

Запрошуємо Вас прийняти участь в оцінці відповідей та спільно спрямовувати інформаційний простір ЗІР на акумулювання інформації з питань податкового, митного та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на органи ДФС, що нагальна для суб’єктів господарювання та

громадян.

            Ваша думка надзвичайно важлива для нас!

 

У серпні середньоденний показник зупинених податкових накладних становить 0,4%, - ДФСУ

З початку роботи СМКОР (з 1 липня) в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано понад 26,8 млн податкових накладних/розрахунків коригування. З них зупинено реєстрацію 170,7 тис. документів. У серпні  середньоденна кількість зупинених  податкових акладних у системі моніторингу ризиків становила 0,4%, повідомляє в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.

До комісії ДФС загалом надійшло 64,5 тис. повідомлень із підтвердженням реальності проведених операцій по зупиненим податковим накладним, з яких рішення винесено по понад 42 тис. Позитивне рішення прийнято майже по 25 тис. повідомлень. На розгляд комісії ДФС надіслано 24,4 тис. таблиць платника, з яких  рішення прийнято по майже 19,9 тис.

Керівник ДФС також зазначив, що незважаючи на позитивні результати, які довела система СМКОР, є необхідність її удосконалення, зокрема, спрощення процедур та скорочення строків розгляду документів на підтвердження реальності операцій.

 

Уряд ухвалив законопроект щодо запровадження єдиного рахунку сплати податків для платників

Платник податків за власним бажанням матиме право відкрити єдиний рахунок в Казначействі та використовувати для сплати податкових зобов’язань з податків та зборів, єдиного соціального внеску. Платник матиме можливість сплатити такі податкові зобов’язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок та інші податки і збори, визначені нормами Податкового кодексу і ЄСВ. Проте виключенням є ПДВ та акцизний податок з реалізації пального. Для цих двох податків згідно з Податковим кодексом функціонують системи електронного адміністрування. Платник податку відкриватиме єдиний рахунок через електронний кабінет, що значно покращує умови сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску.

Що це дає?

- Спрощення процедури розрахунків платників податків, значне заощадження фінансових і часових витрат.

- Зменшення кількості помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань платником податків.

- Уникнення непорозумінь зі зміною бюджетних рахунків, оскільки в електронному кабінеті платника податків будуть розміщені вірні реквізити рахунків.

- Спрощення ведення бізнесу та налагодження партнерських відносин між бізнесом та контролюючими органами.

- Підвищення рівня відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

 

Оновлено звітність із транспортного податку

З 1 січня 2017 року змінено критерії для визначення середньоринкової вартості авто, які передбачені пп. 267.2.1 ПКУ. Виключено такі критерії, як:

  • тип двигуна;
  • тип коробки переключення передач;
  • пробіг легкового автомобіля.

Мінфін наказом від 27.06.2017 р. № 595 затверджено нову форму декларації з транспортного податку. В оновленій формі декларації додано критерій «тип пального», що застосовуються в транспортному засобі:

1 — бензин;  2 — дизельне пальне; 3 — електрика; 4 — бензин/електрика; 5 — газ; 6 — дизельне пальне/електрика; 7 — бензин/газ; 8 — дизельне пальне/газ.

Окрім того, у декларації з’явилася нова колонка «Міжнародний ідентифікаційний номер транспортного засобу (VIN-код)».

У рядках, передбачених для уточнення податкових зобов’язань із транспортного податку, виключено рядки 9 та 11, у яких відображалася сума заниження (недоплати) або завищення (переплати) з транспортного податку. Документ набирає чинності з дня офіційного опублікування.

 

Критерії блокування реєстрації податкових накладних зазнали змін

Мінфін наказом від 21.07.2017 р. №654 (зареєстрований в Мін'юсті 07.08.2017 р.) вніс зміни до наказу Міністерства фінансів України від 13.06.2017 р. №567.

В новій редакції викладено один з критеріїв, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН:

"обсяг постачання товару/послуги, зазначений у податковій накладній/розрахунку коригування, яка подана на реєстрацію в Реєстрі, у 1,5 разу більший за величину, що дорівнює залишку різниці обсягу придбання на митній території України такого товару/послуги (крім обсягу придбання товарів/послуг за операціями, які звільнені від оподаткування та підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою) та/або ввезення на митну територію України такого товару, зазначеного з 01 січня 2017 року в отриманих податкових накладних / розрахунках коригування, зареєстрованих в Реєстрі, і митних деклараціях, та обсягу постачання відповідного товару/послуги, зазначеного у податкових накладних / розрахунках коригування, зареєстрованих з 01 січня 2017 року в Реєстрі, і переважання в такому залишку (більше 75 % загального такого залишку) товарів з кодами згідно з УКТ ЗЕД, які визначаються ДФС, та відсутність товару/послуги, зазначеного/зазначеної в податковій накладній, яка подана на реєстрацію в Реєстрі, в інформації, поданій платником податку за встановленою формою, як товару/послуги, що на постійній основі постачається (виготовляється)"

Тобто по-іншому буде визнаватися різниця. Якщо зараз за пп. 1 п. 6 Наказу №567 вона визнається як різниця між обсягом постачання та обсягом придбання, то згідно зі змінами ці складові будуть поміняно місяцями. 

З моменту набуття чинності Наказу критерій щодо обсягу постачання буде охоплювати обсяг постачання не тільки ПН, а й РК до них. 

Також в розрахунку різниці не будуть враховуватися обсяги придбаних товарів за звільненими від ПДВ операціями. 

Окрім того, внесено зміну у абз. 1 п. 2 Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН.  Зараз ним встановлено, що  письмові пояснення та копії документів, зазначені у Переліку, платник податку може подати до ДФС в електронному вигляді засобами електронного зв’язку, визначеними ДФС. За змінами подати ці документи можна буде виключно в електронному вигляді.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. На сьогодні не опублікований.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ