Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

kharkiv solydarnist org 20svitlichna id17967 650x410 1 650x410Номінація – «Прозові твори»

Автор – Урванцев Артем Олександрович, учень 9 класу Лозівської гімназії

Мій взірець лідера – Юлія Світлична

В Україні тема лідерства за останні роки набула великої популярності та розголосу. Молодим людям набридло рівнятись на американських кінозірок, британських політиків, іспанських фрілансерів. На фоні духу національної ідентичності розвинулось багато українських проектів, стартапів, брендів. Для мене нашим «харківським брендом» є голова ХОДА Юлія Світлична.

Існує версія, що лідера визначає харизма, але що це таке? На думку вчених, є 5 лідерських якостей, із яких вона складається. Це внутрішня мотивація, рішучість, ентузіазм, наявність власних законів життя та щоденне їх дотримання, а також стресостійкість. Усіма цими рисами, на мою думку, володіє Юлія Олександрівна. Вона вміє тримати удар, як самурай у бою – це «high level» лідера. Завдяки цьому Юлія Світлична стала наймолодшою керівницею області в Україні, наразі вона єдина жінка-голова ОДА. На мій погляд, це людина, яка може впевнено сказати: «Я беру на себе відповідальність і можу бути прикладом»; це людина, яка має внутрішній стержень, енергію, що йде зсередини. Минулого року в червні в Харківській області своє засідання провів Моніторинговий комітет Конгресу регіональних влад Ради Європи. Це було вперше для України, сюди з’їхалися депутати з 31 країни. А ініціатором проведення цього засідання стала Юлія Світлична, віце-президент Палати регіонів Конгресу. Вона змогла переконати всіх, що на сході України можна і необхідно проводити заходи високого представницького рівня, а учасники засідання – європейці – упевнилися в безпеці нашого регіону і побачили перспективи взаємовигідної співпраці. І це тільки «крапля у морі» її діяльності із зарубіжними партнерами.

Швидкість, впевненість і своєчасність – так можна описати стиль роботи Юлії Олександрівни! Пріоритетом у її діяльності на сьогодні є відновлення заводів та лікарень у районах області, розвиток освітньої сфери та спорту. У Дергачівському районі відкрили оновлену лікарню, триває відновлення лікарні у Вовчанську; на заводі імені Малишева почалася модернізація обладнання та виробництва, заплановано збільшення обсягів виробництва на ПАТ «Хартрон», бо його розвиток – це достойна кар’єра в Україні для молоді. А чого вартий проект «Енергія світла» – вуличне освітлення населених пунктів Харківської області! Лозова теж не залишилася поза увагою Юлії Світличної. Завдяки їй цієї весни у моєму рідному місті Лозова відновили басейн, який не працював останні 5 років. Взагалі по області ремонтують стадіони, будують нові спортивні комплекси, відкривають дитячі садки та школи.

Губернаторка дбає не лише про матеріальний добробут мешканців області, але й про культурну спадщину. За її ініціативи нарешті починається реставрація Шарівського замку – видатної пам’ятки архітектури, занедбаної і забутої протягом десятиріч. Разом із представниками японського консульства та міським головою Юлія Олександрівна висадила у парку імені Горького алею молодих сакур.

У житті Юлії є місце не тільки для роботи, яку вона любить. Її енергії вистачає і на велопробіги, і на лижні прогулянки, і на відвідування футбольних матчів. Крім того, вона дуже комунікабельна, оптимістична, доброзичлива, активна у соцмережах. Мало того, такий ритм лідера визначає і ритм її команди.

Отже, результати активної діяльності Юлії Світличної на посаді голови ХОДА помітні всій країні. За короткий час ця молода жінка-лідер зуміла піднести Харківщину на нові висоти: наша область очолила рейтинг соціально-економічного розвитку областей України. Тож для мене Юлія Світлична – взірець сучасного лідера. Мені є на кого рівнятися у своєму житті.

 

Номінація – «Поетичні твори»

Автор – Кочубей Юлія Олександрівна, учениця 11-А класу Лозівської ЗОШ № 1, м.т. 0950199679

Лідер

Змін потребує країна,

Змін потребує наш світ.

Допоможе лиш та людина,

Що працює відверто, як слід.

Що живе лиш одною метою:

Бути іншим за приклад будь-де,

Що керує не просто юрбою,

А народ за собою веде.

Наш народ потребує людину,

Що долає незнані шляхи,

Свято вірячи в світлую днину,

До кінця буде вперто іти.

Якщо раптом в собі ти відчуєш,

Як нуртує бунтарськая кров,

То прямуй до своєї цілі

І не слухай «порожніх» розмов.

Тільки той підкорить Олімпи,

Хто керує своїм життям,

Значить, народ повірить,

Що для всіх він лідером став!

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ