Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

49206b405d05fcec6ee3648a78e8b7bb

Шановні мешканці Лозівщини!

    Управління житлово-комунального господарства та будівництва Лозівської міської ради попереджає Вас про наслідки від спалювання листя і сухої трави.

    На превеликий жаль, ми рідко надаємо цьому уваги. При згорянні рослинних залишків у повітря вивільняються мікрочастинки диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини - одні з найотруйніших для людини речовин.

    Спалювання призводить до руйнації ґрунтового покриву, гинуть грунтоутворюючі мікроорганізми
    При згорянні утворюється зола, яка є дуже поганим добривом, спалювання листя та сухої трави щороку призводить до все більшого збіднення ґрунту 

    На природних ділянках і газонах вогонь знищує насіння і коріння трав’янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів.

    За несанкціоноване випалювання сухої трави, листя чи сміття передбачено адміністративну відповідальність, у вигляді штрафу за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
    Під час спалювання вздовж автошляхів, залізничних колій, на сільськогосподарських угіддях, вогонь може розповсюджуватися на лісові масиви та присадибні ділянки. Відповідно до ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення «випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків від опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах» тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
   Лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки убезпечать нас від біди.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ