Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

P1530042На чергове засідання сесії міської ради, яке відбулося, 26 жовтня виносилося питання про реорганізацію комунальних закладів охорони здоров’я Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста Лозова та Лозівського району, шляхом їх перетворення в Комунальні некомерційні підприємства «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги». Після чого Центрам необхідно укласти договори із Національною службою здоров’я, яка платитиме медикам за пацієнтів, які підписали декларації.

Це питання на розгляд депутатів у цьому році виноситься вже втретє. Цього разу уасть у пленарному засіданні взяв Богдан Федак, начальник Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, який розповів депутатам про переваги реформування первинної ланки медицини, яка триває з квітня цього року. Він наголосив, що Лозова єдина в області не реформувала первинну ланку, а з 1 січня субвенція на первинну медицину не буде надходити з держбюджету. Тому Лозовій необхідно поквапитися. Наголосив, що на 2019 рік у державному бюджеті на первинну медицину передбачено 15 мільярдів гривень.
Після обговорень депутати не підтримують рішення про реорганізацію Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Депутати стурбовані дефіцитом кадрів у медичній галузі, особливо у сільській місцевості. Також їх турбує, як Центри сплачуватимуть за комунальні послуги, ці витрати ляжуть на міський бюджет.
Також депутати звернули увагу, що зі створенням територіального медичного об’єднання проведено оптимізацію мед закладів. Кожного року міський бюджет економить 5 мільйонів гривень. Додали, що у місті створена програма навчання у медичних ВУЗах за рахунок місцевого бюджету, виділяються квартири молодим спеціалістам, уже чотири родини медиків отримали житло. І незважаючи на створені умови молоді спеціалісти не хочуть залишатися у Лозовій, а їдуть у великі міста.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ