Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

32852498 1939903569654445 1284108497524359168 o      Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку — відпочинок на воді. Однак, перебуваючи на водних об’єктах, завжди треба пам’ятати про безпеку.

      Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив в біду. Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді.

     Тож з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій на водних об’єктах на території Лозівської міської об’єднаної територіальної громади та з метою ознайомлення (оновлення знань), доводимо до Вашого відома правила безпечної поведінки на водних об’єктах під час літнього купального сезону 2020року:

  1. -Не переоцінюйте своїх сил. Не запливайте без страхування далеко від берега, на швидку течію, небезпечні місця, хоч як би ви добре не плавали.
  2. -Ніколи не входьте у воду стрибком із берега, якщо ви заздалегідь не пересвідчились, що вода у цьому місці достатньо глибока і в ній немає твердих предметів. Дітям, як і дорослим, купатись можна тільки у спеціально відведених місцях – пляжах, де немає ям та вирів.
  3. -Не пустуйте на воді. Нічого доброго немає в нерозумних «жартах», коли переважно підлітки «притоплюють» силоміць один одного. Такі розваги нерідко закінчуються трагічно. 
  4. -Перед входом у воду розігрійтесь вправами на суші. Однак пам’ятайте, що у воду входити сп’янілим і надто розпашілим не можна, в таких випадках потрібно трохи охолонути та заспокоїтись.
  5. -Категорично забороняється входити у воду після вживання алкогольних напоїв. Дуже часто люди тонуть, втрачаючи самоконтроль.
  6. -Якщо, перебуваючи у воді, ви відчуваєте озноб, вийдіть із води, обітріться, розігрійте себе вправами на суші.
  7. -Ніколи не плавайте при недугах, навіть найлегших. 
  8. -Під час купання пильнуйте, по можливості, за тим, що роблять ваші товариші і, в разі необхідності, надавайте їм посильну допомогу. 
  9. -Ніколи не «розігруйте» товаришів, вдаючи, ніби ви захлинулися і тонете.
  10. -Ніколи не купайтеся наодинці. На березі хтось повинен стежити за вами.
  11. -На морі треба завжди зважати на хвилі, які можуть перевернути людину при вході у воду. Не намагайтеся плисти проти хвилі. Варто бути обережними біля водорізів. Не пірнайте з них, бо можна впасти – вони дуже слизькі від водоростей. Не запливайте за буйки! Великою бідою може обернутися пірнання на мілководді або в незнайомих місцях. У таких випадках можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку.
  12. -Якщо ви вирішили відпочити біля води, то повинні розумно дозувати сонячні ванни. Це дозволить уникнути перегрівання тіла.

Дотримуйтесь правил безпечної поведінки на водних об’єктах під час літнього купального сезону та бережіть себе і своїх рідних!

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ