Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

nasulstvo     З 25 листопада по 10 грудня 2019 року працівники Лозівського міського центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді провели ряд заходів в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Мета акції - привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї,  сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в територіальних громадах та в українському суспільстві в цілому.

     Слід зазначити, що з 2018 року почали діяти нові норми законодавства України щодо запобігання та протидії домашньому насильству. У новому законодавстві зроблені акценти на пріоритетності захисту дитини, розширене коло осіб, насильство між якими вважається домашнім насильством. Реалізовуючи норми нового законодавства про протидію та запобіганню домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Україні будується нова система боротьби з цим ганебним явищем.

      Працівниками центру спільно із мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі № 20 у Лозівських загальноосвітніх школах № 1 та № 3, у Домаському НВК та НВК №10, Панютинському ліцеї та його Хлібянській філії, комунальному закладі «Миколаївський ліцей» проведено групові бесіди з питань запобігання насильству, групові консультації «Як не стати жертвою насилля», «Права постраждалої дитини», розповсюджено буклети «Зупинимо булінг разом».    

       Від  всіх нас знадобиться ще дуже багато зусиль у боротьбі з домашнім насильством та насильством за ознакою статі. Можливо для когось першим кроком такої боротьби буде участь у  акції «16 днів проти насильства». Почни з себе, зі своєї сім’ї. Тому що подолання цього негативного явища можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і кожного громадянина України. Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім’я — це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому.

 

 

Лозівський міський центр соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ