Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

0620 листопада в Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Україна ратифікувала названу Конвенцію ще у вересні 1991 року. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.

В цьому році відзначається 30 річниця прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Відповідно до цього міжнародного документа  в нашій громаді реалізується ряд заходів, що мають на меті покращення становища дитячого населення, зокрема, зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, потерпають від насильства та скрути.

21 листопада з нагоди «Дня спільних дій в інтересах дітей» в залі засідань служби у справах дітей під головуванням першого заступника міського голови Олександра Жидкова проведено засідання круглого столу для прийомних батьків та батьків – вихователів. Темою для обговорення стало забезпечення соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

 

На сьогодні на території Лозівської міської об’єднаної територіальної громади функціонує 6 дитячих будинків сімейного типу з охопленням 49 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа; 13 прийомних сімей з охопленням 24 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

 

Учасники засідання розглянули питання утримання, навчання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Призначення їм соціальної допомоги, забезпечення пільгами, медичним супроводом та оздоровлення дітей. Обговорили відповідальність прийомних батьків та батьків – вихователів за виховання дітей, труднощі, які виникають під час спілкування та проблеми емоційного вигорання прийомних батьків.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ