Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

1536736493 6386Лозівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує, що впродовж останніх 5 місяців поточного року відмічається погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм.

   Так, станом на 01.06.2019 року територіальними органами Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 40 випадків захворювання на ботулізму, під час яких постраждало 46 осіб, із них 3- померли. За аналогічний період 2018 року було розслідувано 27 випадків , під час яких постраждала 31 особа.

   З метою профілактики виникнення хвороби необхідно дотримуватись наступних рекомендацій:

  • -враховуючи те, що збудником ботулізму є клостридії, які мешкають переважно у грунті або мулі, важливим фактором у попередженні інфікування харчової сировини зазначеним мікроорганізмом є ретельне її -відмивання від мулу(грунту).
  • -рибу, яку тільки виловили, негайно охолоджують або заморожують, перед посолом її необхідно обережно випотрошити, щоб не порушити цілісність кишкового тракту, не забруднити м'язи його вмістом;
  • -посол риби проводити тільки в охолодженому стані за температури не більше +4оС. Необхідно дотримуватись технології приготування, так як тільки при концентрації у рибі повареної солі понад 10% зупиняється -виділення ботулотоксину;
  • -ретельно промивати та просушувати овочі, особливо гриби перед консервуванням, дотримуватись температурного режиму при виготовленні консервів;
  • -в дорогу та на відпочинок необхідно брати продукти тільки довгострокового зберігання;
  • -ретельно проварювати, тушкувати і просмажувати харчові продукти безпосередньо перед вживанням. Залишки їжі на наступний день перед вживанням обов’язково прокип’ятити чи протушкувати;
  • -сирі і варені продукти при приготуванні їжі обробляти окремим розроблювальним інвентарем (ножі, дошки);
  • -захищати харчові продукти і продовольчу сировину від випадкових забруднень, зберігати їх у закритому посуді;
  • -не купувати продукти харчування на стихійних ринках.

                                               Лозівське районне управління Головного управління

                                                 Держпродспоживслужби в Харківській області

Служба за контрактом

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ