Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

photo 2023 01 26 19 59 14 2

На їхній розгляд винесуть перелік об’єктів топоніміки, нові назви яких упродовж двох місяців обговорювали на громадських слуханнях та попередньо неодноразово опрацьовували на засіданнях комісії з упорядкування найменувань вулиць Лозівської міської ради.

Загалом на громадські обговорення, які проходили у Лозівській громаді з 23 листопада 2022 року по 23 січня 2023 виносилося 123 об’єкта топоніміки, що підлягають перейменуванню.  З 7 грудня минулого року по 9 січня поточного,   комісія отримала від громадськості пропозиції по 33 винесених на обговорення об’єктах.
Ініціативи надходили стосовно вулиць по місту Лозова, смт Краснопавлівка і Панютине, селища Нижня Краснопавлівка.  Їх ретельно опрацювали на засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць, що пройшла під головуванням  секретаря Лозівської міської ради Юрія Кушніра сьогодні, 26 січня. 
Деякі пропозиції містили перейменування на назви, що комісія вже  використала, їх не приймали. Також відхилили пропозиції щодо перейменування вулиць на честь видатних людей Бориса Джонсона та Юрія Салигана. Згідно закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій»,  ім’я фізичної особи присвоюється лише після її смерті. 
Нагадаємо, у планах перейменувати вулиці на честь 25 Січеславської бригади та батальйону "Карпатська Січ". Деяким присвоїти назви країн Європи, які першими прийшли на допомогу у війні з російською федерацією.
Щодо перейменування вулиці Лозовського на Олега Куцина - ця пропозиція була активно підтримана лозівчанами. Це засвідчено 128 підписами у колективному зверненні, яке надійшло на адресу міської ради після завершення громадських слухань. 
Юрій Кушнір подякував громадськості, яка проявила певну активність в обговореннях та підтримала ініціативи щодо зміни назв.  
- Таким чином підходить до завершення перший етап перейменування об’єктів топоніміки  у Лозівській тергромаді. Ще є перелік вулиць, перейменування яких ми винесемо на обговорення у другому етапі, нам ще є над чим працювати, – зауважив Юрій Кушнір.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ