Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

iStock 4993435301000 d 850

У Лозівській районній державній адміністрації 8 вересня провели нараду щодо вакцинації від COVID-19. У ній взяли участь керівники району, голови громад та медики. Особливу увагу приділили вакцинації освітян.

Станом на ранок 8 вересня вакцинувалися 57% освітян Лозівської громади, зазначив міський голова Сергій Зеленський. Це один з найкращих показників у Лозівському районі, пояснив Володимир Ромах, голова Лозівської РДА. Очільник району нагадав головам громад, що освітяни, які мають протипоказання або антитіла, можуть на підтвердження взяти медичні довідки та не робити щеплення. Відповідні медичні документи можуть зменшити обов’язковий відсоток вакцинації освітян, уточнив Володимир Ромах. За роз’ясненнями Міністерства охорони здоров’я, якщо у навчальному закладі за «жовтої» або «помаранчевої» зони будуть вакциновані менше 80% персоналу, то дітей переводитимуть на дистанційне навчання.

Директор Лозівського центру первинної медико-санітарної допомоги Олексій Євсєєв пояснив, щоб підвищити рівень вакцинації в освітніх закладах, у школи та дитсадки виїжджають мобільні бригади, які роблять щеплення.

Голова Лозівської громади також додав, освітяни, які не зробили щеплення, мають працювати у захисних масках.

Загалом подальший навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв:

  1. «Зелений» рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності)

Відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак варто пам’ятати про протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти.

  1. «Жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності)

Відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог.

Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства.

  1. «Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності)

Відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ