Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

           15.08.2018 року до служби у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області надійшла заява від неповнолітньої особи, яка повідомила про факт вчинення над нею жорстокого поводження з боку матері.

           Держава здійснює захист дитини від усіх форм фізичного, психологічного, сексуального, економічного насильства, образ, жорстокого поводження, у тому числі з боку батьків, або осіб, які їх замінюють.

           Відповідно до Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення спеціалістами служби було вжито відповідних заходів з надання невідкладної допомоги дитині, яка постраждала від жорстокого поводження. А саме, направлення неповнолітньої до закладів охорони здоров’я для обстеження її стану та в разі необхідності надання необхідної медичної допомоги. Під час обстеження у дитини було виявлено струс головного мозку, синці, гематоми. Дитина була госпіталізована, на даний час проходить курс лікування та психологічної реабілітації.

             На чолі з головним спеціалістом служби Бровко В.В., фахівцем з соціальної роботи Лозівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кириченко М.В., методистом управління, освіти, молоді та спорту Бабенко О.О. протягом доби здійснено візит в родину, в якій дитина зазнала жорстокого поводження.

           В ході відвідування сім’ї було перевірено факти наведені в повідомленні. Мати довго не хотіла визнавати факту побиття дитини, але потім зізналася. З горе-матір’ю проведено профілактично-попереджувальну бесіду щодо недопущення вчинення жорстокого поводження над дітьми, запобігання домашнього насильства, належного виконання своїх батьківських обов’язків стосовно утримання та виховання дітей, винесене офіційне попередження за дотримання прав дітей відповідно до чинного законодавства України, рекомендована допомога спеціалістів з даних питань.

           Службою у справах дітей ініційовано притягнення матері до адміністративної відповідальності   за ст. 184 КУпАП. 

           Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» до особи, яка вчинила жорстоке поводження над дітьми будуть застосовані відповідні міри.

Служба у справах дітей

Лозівської міської ради

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ