Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

544331218 6f0fec2ee81543133f96d65d6e4e9707

Лозівська міська рада визначає земельні ділянки під лісосмугами. Процес інвентаризації триває у понад третині округів Лозівської громади. У наступному році планують охопити усі населені пункти, пояснив секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір.

Подальшим кроком буде безпосередня інвентаризація лісосмуг. Після цього визначать відповідального за їхнє утримання та збереження. Це підприємство чи організація здійснюватиме санітарну очистку та оновлюватиме насадження. Юрій Кушнір не виключає, що лісосмуги та польові дороги вздовж них обслуговуватимуть також аграрії, які обробляють земельні ділянки поблизу. Кошти на інвентаризацію землі під лісосмугами виділили з місцевого бюджету.

Збереження лісосмуг наразі є важливим питанням для Лозівської громади, адже непоодинокі випадки несанкціонованої вирубки.

«Чорні лісоруби якісну деревину вирізають, чагарники залишають, як наслідок від лісосмуг нічого не залишається. На жаль, ці об’єкти до громади перейшли в такому вигляді, що немає ні документів на землю, ні документів на самі лісосмуги», – зазначив Юрій Кушнір.

У Лозівській громаді також визначають межі об’єктів природно-заповідного фонду.

«Це важливий аспект збереження екосистеми, тому прийнято відповідне рішення, надано дозволи на відведення проектів землеустрою щодо всіх 7 об’єктів.  Кошти виділені на сьогоднішній день на 2 об’єкти – це «Гора Городовище» і ентомологічний заказник місцевого значення «Михайлівський». Плануємо на 2022 рік виділення коштів, щоб здійснили цю роботу по всіх 7 об’єктах», – пояснив Юрій Кушнір.

Визначення меж природоохоронних об’єктів дозволить притягти до відповідальності недобросовісних аграріїв, які розорюють землі впритул до заказників, а можливо, і на їхній території.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ