Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

nasulstvo18 червня 2019 року директор Лозівського міського центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Світлана Нескородько взяла участь у нараді з питань взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, організованій Управлінням праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради за участі представників благодійної організації «Благодійний Фонд Карітас Харків». Темою наради стала міжвідомча взаємодія органів державної влади та недержавних організацій, що долучені до роботи у сфері попередження домашнього насильства.

     На нараді представлено інформацію від «Благодійного Фонду Карітас-Харків» стосовно надання допомоги постраждалим від домашнього насильства та превентивні заходи, що є дієвою допомогою для державного сектору у сфері даного поля діяльності. Можливості та ресурси Лозівської міської об’єднаної територіальної громади, в цілому, є змістовним джерелом досвіду для інших громад. Тому зараз, коли соціум має ряд проблем як морально-ціннісного характеру, так і економічного, нам як ніколи потрібен профілактичний ресурс. Нашій громаді пощастило з наявністю вагомого ресурсу - кризового Центру та Притулку для жінок, постраждалих від домашнього насильства.

     Насильство є не лише причиною розпаду тисяч українських сімей, а й суттєвим порушенням прав людини, які гарантуються та захищаються державою. Наразі відбулися позитивні зміни в законодавстві у сфері протидії домашньому і гендерно обумовленим формам насильства: прийнятий  відповідний Закон, постановою Кабінету Міністрів України затверджено Порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.  

     У нашій громаді можна простежити позитивну тенденцію щодо зниження випадків вчинення домашнього насильства: у першому півріччі 2019 року зафіксовано 25 випадків скоєння домашнього насильства порівняно з 55 випадками минулоріч. Це свідчить про ефективність профілактичної роботи, що ведеться на території громади усіма суб’єктами, причетними до вирішення даної проблеми.

     Ми прагнемо посилити участь суспільства в боротьбі з домашнім насильством і тому періодично організовуємо інформаційні кампанії в цій сфері з метою попередження, захисту і втручання у випадки насильства.  Добрим прикладом для інших причетних структур і прикладом консолідації зусиль у подолання певної соціальної проблеми взагалі є взаємодія з «Благодійним Фондом Карітас-Харків» з питань протидії та попередження домашнього насильства.

Лозівський міський центр соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ