Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

153235164 1300270910355062 2233165396034513875 nПерший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков взяв участь у робочій нараді з питань розвитку системи протитуберкульозної меддопомоги населенню Харківщини.  Вона пройшла 1 березня у Харкові за участі депутатів обласної ради – членів комісії з питань охорони здоров’я, головних лікарів тубдиспансерів та обласних посадовців.

На наступній сесії обласної ради планують реорганізувати тубдиспансери Харківщини – зробити їх підрозділами єдиного центру, що заходитиметься у Харкові. Після цього тубдиспансери, що працюють у громадах, перестануть бути окремими юридичними особами. Наприклад, щоб їх ліквідувати, вже не потрібно буде рішення обласної ради.

Олександр Жидков на нараді наполягав, що Лозівській громаді необхідний місцевий тубдиспансер, адже вона знаходиться за 150 кілометрів від Харкова – потрібно зберегти лабораторію та окремий рентген-кабінет для обстежень. Чи прислухалися обласні обранці до потреб громади, покажуть результати голосуання.

На Харківщині реформують фтизіатричну службу. Якщо «Обласний протитуберкульозний диспансер №6», що розташований у Лозовій, все-таки реорганізують, то на Лозівську та Близнюківську громади залишиться 2,5 ставки фтизіатрів, які працюватимуть у поліклініках. Наразі в окремому приміщенні протитуберкульозного закладу працює 5 медиків та ще немедичні працівники. В реорганізованій моделі також не буде окремого рентген-кабінету та лабораторії. Це ускладнить не лише виявлення та лікування туберкульозу, пояснює директор медзакладу Ірина Кушнарьова. У період поширення на Лозівщині COVID-19 тубдиспансер допомагав діагностувати складні випадки пневмоній, адже фтизіатри спеціалізуються загалом на хворобах органів дихання.

Не маючи місцевого тубдиспансеру, лозівчани вимушені будуть їздити на обстеження до Харкова – це додаткові витрати, час та ризик розповсюдження хвороби у громадському транспорті.

Лозівська громада звернулася до Харківської обласної ради, облдержадміністрації, до народного депутата з проханням зберегти обсяги надання медичної допомоги хворим на туберкульоз, не допустити проведення вищезазначеної реорганізації, яка майже повністю зруйнує повноту та якість надання спеціалізованої медичної допомоги хворим.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ