Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

 123 2   Населенню, яке постраждало від повені, слід дотримуватися певних рекомендацій для запобігання, виникнення і поширення інфекційних хвороб.   

    Громадянам, в першу чергу необхідно дотримуватись простих правил особистої  гігієни, та у жодному разі не слід використовувати воду для пиття з відкритих водойм і криниць, тому що внаслідок повені у ці джерела води могли потрапити із кладовищ, вбиралень, хлівів, полів, сміттєзвалищ, збудники кишкових інфекцій, туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, вірусних гепатитів тощо.

    Якщо постачання якісної питної води неможливе, не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання,та обов’язково  прокип`ячувати   воду, як для споживання, так і для господарсько-побутових потреб. При приготуванні їжі  здійснювати  термообробку продуктів, а овочі і фрукти ретельно мити кип’яченою водою та обдавати окропом. Крім того, оскільки у теплий період року збільшується ризик швидкого псування продуктів, вживати лише свіжоприготовлену їжу, а у разі повторного споживання піддавати їх повторній термічній обробці,перед цим обов’язково мити руки з милом і протирати зволоженими серветками-дезінфікантами тощо. Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою під час повені. Позбавтеся від них та від консервації, що була затоплена водою і отримала ушкодження.

     Просушіть будинок, проведіть ретельне очищення та дезинфекцію забрудненого посуду і домашніх речей та прилеглої до будинку території. Все майно, що було затопленим, підлягає дезинфекції.

  Дізнайтеся у місцевих органах державної влади та місцевого самоврядування адреси організацій, що відповідають за надання допомоги потерпілому населенню.

При виявленні перших ознак інфекційного захворювання терміново звертатися до найближчої лікувальної установи, не займатися самолікуванням!!!

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ