Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

photo 2022 09 21 07 01 23Про нововведення із виплатами субсидій на комунальні послуги розповіла Вікторія Кіпкало, очільниця Управління праці та соціального захисту населення на нараді у Лозівського міського голови. 

Кабінет Міністрів України розширив коло отримувачів субсидії. Звернутися за допомогою тепер можуть також мешканці громади, які:
1. мають у власності декілька житлових приміщень, що успадкували; 
2.  зареєстровані, але перебувають за кордоном під час воєнного стану;
3. мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, яка утворилась в період дії воєнного стану.
Передбачається, що субсидію можна оформити на одну адресу: на квартиру, з якої виїхали, або на ту, де фактично проживають. 
Компенсацію за прихисток ВПО не будуть враховувати за доходи під час розрахунку субсидій.
Ще одна зміна – переведення виплат субсидій до Пенсійного фонду України. Відповідне нововведення ініціювало Міністерство соціальної політики. На засіданні Уряду 16 вересня його підтримали.
Це відчують переважно працівники Управління праці та соціального захисту населення. Для отримувачів допомог майже нічого не зміниться.  
Наразі Управління соцзахисту громади має передати Пенсійному фонду архіви за 5 років – майже 27 000 особових справ. Кожна сьома – об'єднує документи про кілька видів допомог. Їх потрібно буде додатково сортувати. 
Це буде тривалий та непростий процес, розповідає керівник УПСЗН Вікторія Кіпкало. Фахівці переймаються, що запроваджені зміни в опалювальний період можуть викликати затримки з виплатами субсидій.

 

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ