Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

фото 3Вулицю Червоних артилеристів у Лозовій перейменують на честь машинобудівників

Це була колективна пропозиція працівників ЛКМЗ. У п’ятницю її підтримала міська комісія з упорядкування найменувань вулиць, провулків, майданів м. Лозова та інших міських об’єктів та пам’ятних знаків.

Серед питань, які обговорювали на засіданні, була пропозиція перейменувати площу Соборності (колишньої Леніна) на Спортивну. Але вдруге міняти назву центрального майдану міста комісія не погодилася. Головуючий – секретар Лозівської міської ради Сергій Коба – не ставив навіть цю пропозицію на голосування.

Надійшла інформація і щодо пам’ятника Леніну. Начальник відділу культури Лозівської міської ради Галина Рукавицина повідомила, що подано документи до обласного Департаменту культури і туризму на зняття охоронного статусу з монументу Леніну у Лозовій, а також з пам’ятників Дзержинському та Леніну у Панютиному. Департамент передав документи до Міністерства культури України. Тепер відділ культури міської ради чекає на рішення Міністерства. Тільки після нього можна буде прийняти остаточне рішення стосовно архітектурних споруд, зазначила Галина Рукавицина.

Доки з пам’ятників офіційно не знімуть охоронний статус, демонтувати чи переносити їх не можна, підкреслив у листі до Лозівської міськради обласний Департамент культури і туризму.

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ