Важливе повідомлення

Бегущая строка

Шановні відвідувачі сайту! Інформуємо Вас, що сайт Лозівської міської ради перейшов на нову платформу за адресою: https://lozovagromada.gov.ua/

Оголошення

Дивитись усі

Туристичний маршрут

Туристичний маршрут

по місту Лозова

патрон

Впровадження патронатного виховання дітей в Україні зумовлено потребою суспільства забезпечити професійний сімейний догляд і виховання дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Що потрібно кожній дитини? Відповідь на це запитання проста: безпека, їжа, одяг та житло; увага любов та піклування дорослого; можливість бути здоровою, мати все необхідне для навчання, розвитку та формування життєвих цінностей. Це реально, якщо поруч з дитиною є дбайливі тато, мама, бабусі, дідусі й інші родичі. А якщо батьки втратили роботу чи житло, хворіють або мають залежності, не вміють піклуватися про власних дітей, поводяться з ними жорстоко або недбало, або залишають дітей без догляду? Саме такій дитині може тимчасово прийти на допомогу сім’я патронатного вихователя чи виховательки.

Патронат є особливою формою влаштування, метою якого є екстрене надання дитині «даху над головою» до повернення у біологічну сім'ю або влаштування до сімейних форм виховання, реабілітація дитини, яка постраждала від насилля або жорстокого поводження.

Патронатний вихователь чи вихователька – це особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки й за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини за місцем свого фактичного проживання.

Термін перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя визначається індивідуально, в залежності від потреб дитини та обставин, що спричинили її влаштування, але не може перевищувати трьох місяців. В окремих випадках, за рішенням органу опіки та піклування, термін може бути подовжено до шести місяців.

Патронатним вихователем чи вихователькою можуть стати громадяни України, які не були засуджені або позбавлені батьківських прав, мають позитивний досвід виховання дітей та відповідний стан здоров’я, що дозволяє дбати про тимчасово влаштованих дітей за місцем фактичного проживання своєї сім’ї разом із добровільним помічником (дорослим членом цієї сім’ї), та в разі, якщо разом готові пройти навчання за спеціальною тренінговою програмою для надання послуг патронату над дитиною.

Держава гарантує соціальну допомогу на утримання влаштованої під патронат дитину обсягом 2,5 прожиткові мінімуми для дитини відповідного віку на місяць, грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Всі, хто виявив зацікавленість патронатом, можуть звернутись для консультування та ознайомлення з процесом відбору та підготовки патронатних вихователів до служби у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області або Лозівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: Харківська область, м.Лозова, вул.Лозовського, 10-А, каб. 6 або каб. 20.

У Лозівській міській територіальній громаді 3 сім’ї патронатних вихователів вже змінили життя 31 дитині! Приєднуйтеся до професійної спільноти. Станьте патронатним вихователем чи вихователькою!

Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області

IMG 461b251e8b0f78c3489d7975d5edf092 VScreenshot 2023 04 06 15 48 18 148 edit com.facebook.katanaПатронатна родина Щудро В

Новини

Урядові портали

Сайт президента України Кабінет міністрів Реестр виборців Харківська обласна рада Державна фіскальна служба України Харківська обл. держ. адміністрація Інститут держ. управління
Інститут держ. управління
ВГОРУ